FAQ's en hoe werkt een fotoshoot

Bij QPS Photography duur een fotoshoot ongeveer 1/2 tot 4 uur, afhankelijk welke wensen en eisen er worden gesteld aan de foto, het model of product.

Als eerst houden we een intake om vast te leggen hoe de foto moet gaat worden, normaal gesproken doen we dit al telefonisch, maar aan de hand van voorbeelden en moodboards worden de wensen beter in kaart gebracht.

Daarna gaan we de studio inrichten en de belichting instellen, terwijl ondertussen de visagiste het model doet kleden en stijlen. ( Visagiste is optioneel en alleen op afspraak in te huren, hou daar dus rekening mee als u daar behoefte aan heeft.)

Als alles gereed is voor de fotoshoot zal de fotograaf het model aanwijzingen geven hoe te positioneren en welke werkwijze wordt toegepast om de gewenste foto te verkrijgen.

 

Meest gestelde vragen:

 

  • Mag ik iemand mee nemen tijdens de fotoshoot? Ja, natuurlijk..... dit is zelfs fijn voor je zelf om iemand mee te nemen die je vertrouwd of die je kan helpen om eventuele verlegenheid te doorbreken.

 

  • Ik ben nog geen 18 jaar, mag ik alleen komen? Nee, als je nog géén 18 jaar bent zul je één van je ouder's mee moeten nemen. 

 

  • Worden er contracten opgesteld? Ja en Nee: Als er fotoshoots worden gemaakt voor commerciële doeleindes wel . Dan worden de portretrechten vastgelegd in een soort overeenkomst tussen fotograaf en model, dit om schendingen te voorkomen. Nee, voor familie en privé portretten niet.

 

  • Kan ik kiezen welke fotograaf ik wil? Ja dat kan, Heb je liever een vrouwelijke/mannelijke fotograaf kunt u dit gewoon aangeven bij de intake.

 

  • Mag ik zelf bepalen hoe de fotograaf mij benaderd? Ja natuurlijk, vaak geven fotografen aanwijzingen hoe hij het model gepositioneerd wilt hebben, en zal dan ook heel dicht bij u komen om eventueel het haar goed te doen of om u  te sturen in de positie die hij graag wilt voor de foto. Heb je dit liever niet dan geeft dit gewoon aan, dan kan de fotograaf hier rekening mee houden.

 

  • Mag een fotograaf mij vragen of u schaars gekleed of helemaal met geen kleding aan wilt poseren? Nee. vragen staat vrij, maar in principe mag de fotograaf u hiertoe niet verplichten. Alleen als u vooraf zelf aangeeft een boudoir fotoshoot te willen maken. Laat u ook niet dwingen of u ertoe overhalen als u dit zelf niet wilt. 

 

  • Kan ik een gemaakt afspraak verzetten? Ja dat kan, wel 24-uur van te voren even aangeven graag, zodat wij andere klanten kunnen inplannen.

 

  • Moet u perse bij QPS Photography in de studie een fotoshoot laten maken, of kan ik zelf een locatie bepalen? Nee dit hoeft niet, QPS Photography kan op ieder locatie een fotoshoot organiseren, maar hou wel rekening met de extra kosten voor reizen, opbouw en de gemaakte uren.

 

  • Worden mijn foto's nabewerkt? Ja, nadat er een selectie is gemaakt van de fotoshoot worden de foto's nabewerkt om eventueel een ander achtergrond te verkrijgen en om het model/foto te retoucheren. echter wordt dit wel in overleg met u uitgevoerd.